Para-Commando Vriendenkring Oostende Kust en Hinterland A.N.P.C.V.
 
   
 
Clubverslagen Terug naar de startpagina Paracdo-Oostende
   
Raid de logne 13-14 april 2007
Dag der Koreavrijwilligers
Ga naar het verslag Tribute to the 502 PIR...

Ga naar het fotoboek...

Raid De Logne     13-14 april 2007-11-21

Deelnemers Regionale Oostende – Kust en Hinterland :
Siegfried Hoofdt, Michael Hoofdt, Valère De Keyster, Danny Lams, Robert Devriese, Marc Benaerts, Peter Vaneeghem en Fernand Driessens.

Plaats van de Raid de Logne editie 2007 was dit jaar in Boirs, een onooglijk dorpje tussen Tongeren en Visé in de provincie Luik.
Vóór de eigenlijke oefening van zaterdag van start ging werden we de vrijdagavond nog getrakteerd op een kleine nachtdropping van een achttal kilometer.
Zaterdagmorgen, na een sober morgenmaal, stonden we met twee oostendse ploegen te trappelen aan de startlijn.
De “ Elders “ ( gebruiksterm in Afrika voor de ouderen, wijzen…) die de omloop uitvoerden, maar met hindernissen en testen naar keuze en de jongeren die het parcours met alle obstakels en proeven aangingen.
De omloop behelsde een kleine twintig kilometer kaartlezen door een zeer mooie omgeving. Steile heuvels en ander vals plat volgden elkaar op. Blij dat we af en toe eens een schaduwrijk bos konden doorsteken, een welgekomen afwisseling, daar het die dag zonnig warm was met een gemiddelde temperatuur van 28° C.
Proeven en oefeningen volgden elkaar kilometersgewijze op. Ladders, enkele en dubbele catcrawl, kruisboogschieten, rappel, Finse tafel en death-ride passeerden de revue.
Nog een laatste afdaling en we konden genieten van een frisse dorstlesser in het dorpje met de toepasselijke naam Boirs.
Zoals traditiegetrouw haasten we ons naar het laatste avondmaal … de hotdog.

Bedankt Regionale Luik voor deze alweer schitterende out-door dag en tot volgend jaar.

(terug naar overzicht verslagen)

 

Ga naar het fotoboek...

Dag der Koreavrijwilligers West-Vlaanderen - Diksmuide 02 juni 2007

Koreavrijwilligers

Ongelukkiger wijze moest het volledig bestuur , van onze regionale, door andere aangelegenheden verzaken.
Gelukkig sprongen Percy Salembier en Rafael Remue, als vertegenwoordigers van Oostende, voor ons in de bres.

Tevens ook dank aan de overige leden van onze regionale voor hun aanwezigheid op de plechtigheid.

(terug naar overzicht verslagen)

 
Ga naar het fotoboek...

Bastogne : Tribute to the 502 PIR  -  15 december 2007

Deelnemers ANPCV Oostende – Kust en Hinterland :
Marc Benaerts, Valère Dekeyster, Percy Salembier, Peter Vaneeghem, Benny Aelbrechts, Geert Matthys, Eric Dezutter en Luc Geerolf.

63 Jaar is het geleden dat de koelbloedige en simpele reactie “ NUTS “, waarmee de Duitse troepen geconfronteerd werden, de aanzet inluidde van een verbeten strijd en hardnekkige gevechten rondom Bastogne die van doorslaggevende betekenis waren voor het uiteindelijke einde van WO II.
Deze dertigste editie van de “ Historic Walk “ stond voornamelijk in het kielzog van het 502 PIR, één van de drie Para Infanterie Regimenten van de 101 Airborne Division, dewelke samen met andere eenheden in bittere omstandigheden stand hielden.
Een massale opkomst en deelname door jong en oud aan deze memorial march laten toe te beseffen dat de prijs die voor de vrijheid betaald werd nog steeds in de herinnering blijft.
De flash-backs door de deelname van verschillende reenactment groups doorheen de omloop alsook de aanwezigheid van veteranen sierden het aspect met historische meerwaarde.
Halverwege, als kers op de taart, werd het koude wachten toch beloond door een paradrop uitgevoerd door het Liberty Jump Team.
Een ware nostalgie om de ‘Dakota ‘ C-47 doorheen de blue sky zijn parachutisten te zien droppen ondanks een ijzige sterke wind.
Bijzonder was de doortocht door het dorpje ‘Hemroulle’, waar het ongewone geschenk van witte beddenlakens nog steeds levendig in het geheugen staat gegrift. ( klik hier voor de historiek doorheen het parcours )
De dag van vandaag kunnen veel bronnen geraadpleegd worden, doch woorden alleen kunnen dit epos niet verhalen.
Afsluiter van deze memorial gebeurde met een parade en bloemen neerlegging in het centrum van Bastogne alwaar we Danny Lams en Jaak Fonteyne mochten verwelkomen. Ook zij hadden die dag terug een blik in het verleden geworpen. Kameraadschap heeft en geeft een warm gevoel !

In navolging van onze deelname aan de 101 Airborne Division zullen we ook zoals vorig jaar van de partij zijn te Noirfontaine in de voetstappen van de 82nd Airborne Div.

(terug naar overzicht verslagen)